Inspiration till grundkaka
Få inspiration till att använda 'EASIS Kagemix till 1000 sorters kakor' för att baka goda och enkla kakor som du kan anpassa och variera efter dina smakpreferenser. Det enda du behöver göra är att tillsätta din favorit-smakvariant till kakmixen, och sedan kan du förvandla universal kakmix till din nya favoritkaka.

Med EASIS Kagemix till 1000 sorters kakor har vi gjort det enkelt för dig att skapa olika kakvarianter från en basblandning. Du kan baka kagemixen som den är, eller tillsätta läckra ingredienser för att få smaker anpassade efter dina preferenser eller tillfällen.
Vi tycker att det ska vara enkelt, snabbt och gott att baka en härlig kaka, som passar både till vardag och festliga tillfällen. Dessutom kan du använda kagemixen till läckra, smakrika muffins – och lugn, vi har skrivit både instruktioner för muffins och kaka här på sidan för att göra det ännu enklare för dig.
Vi har samlat några förslag på olika smakkombinationer som du kan inspireras av:
-
Kaka med vallmofrön och citronskal
2 msk vallmofrön + skal och saft från 1 citron -
Chokladkaka med kakao och chokladbitar
25 g kakaopulver + 70 g hackad mörk choklad + lite extra vatten -
Äppelkaka med äppelbitar och kanel
100 g äppelbitar + 2 tsk kanel -
Morotskaka med riven morot och varma kryddor
75 g riven morot + kryddor (t.ex. 1½ tsk kanel, 1 tsk ingefära, ½ tsk kardemumma) -
Hallonkaka med färska hallon och vit choklad
100 g hallon + 70 g hackad vit choklad -
Banan- och valnötskaka
50 g hackade valnötter + 100 g mosad banan -
Apelsinskal och mörk choklad
rivet skal från 1 apelsin + 70 g hackad mörk choklad
Så här gör du:
Ingredienser:
- 1 påse EASIS Kagemix till 1000 sorters kakor
- 210 g vatten
- 45 g olja eller smält margarin
- Dina favoritsmaker
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 170°C (varmluft 160°C).
- Häll innehållet i påsen (350 g) i en skål och blanda med 210 g vatten och 45 g olja eller smält margarin.
- Rör 3–4 minuter tills smeten är homogen.
- Tillsätt dina önskade smaksättare.
- Klä en fyrkantig bakform (ca 20x20 cm) med bakpapper eller smörj med lite olja. Fördela smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Kontrollera under tiden eftersom ugnar varierar.
- Dekorera eventuellt den avsvalnade kakan med glasyr, frosting, smält choklad eller annat efter eget val. Kakan går att frysa utan topping.
Muffins med EASIS Kagemix (8–10 st):
Ingredienser:
- 1 påse EASIS Kagemix till 1000 sorters kakor
- 210 g vatten
- 45 g olja eller smält margarin
- Dina favoritsmaker
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 170°C (varmluft 160°C).
- Häll innehållet i påsen (300 g) i en skål och blanda med 180 ml vatten och 40 g olja eller smält margarin.
- Rör 3–4 minuter tills smeten är homogen.
- Tillsätt eventuella smaksättare (t.ex. bär, nötter eller chokladbitar).
- Fördela smeten i muffinsformar – ca 8–10 st beroende på formens storlek.
- Grädda mitt i ugnen i 16–20 minuter. Tiden kan variera mellan ugnar.
-
Låt muffins svalna på galler och dekorera med glasyr, frosting, smält choklad eller annat valfritt.